ממלאים אהבה:פלפלים ממולאים בטעם של בית

חיה קלור No Comments on ממלאים אהבה:פלפלים ממולאים בטעם של בית

כולם נשבו בקסם הזה של הריח, ואני ילדה נטולת דאגות עם תיק מתנודד על כתף רצה בדילוגים עד הבית כדי להתעטף בריח שעושה לי טוב שממלאה אותי בתחושה שרק ממולאים יכולים לגרום. • שף חיה קלור עם הטעם שמחזיר אותה הביתה עם ממולאים שכל ביס שלהם זה טעם של זיכרון ושל ילדות מתוקה • לכבוד פורים, לכבוד שבת, לכבוד הממולאים שממלאים אותנו אושר

צילום: חיה קלור
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

תמיד ברגעים שאני זקוקה לנחמה, או מחשבה על משהו שאני ממש משתוקקת אליו, אני עוצמת את העיניים (עושה לי מדיטציה למח) ואז עולה באפי ריח.

ריח של ילדות ושל ארומה עסיסית, ריח של מתיקות ושל אהבה.

ריח של ממולאים של אמא שהייתה מכינה והריח הגיעה לכל הסביבה.

כולם נשבו בקסם הזה של הריח, ואני ילדה נטולת דאגות עם תיק מתנודד על כתף רצה בדילוגים עד הבית כדי להתעטף בריח שעושה לי טוב שממלאה אותי בתחושה שרק ממולאים יכולים לגרום.

והטעם הזה עם הביס הראשון , של הפלפלים האדומים הגדולים המתקתקים והמבושמים שאמא מכינה ממממממ, לעולם לא אמצא לו תחליף

לעונג שהוא הציף אותי, זה שגרם לי לכל סנטימטר בגוף לאושר צרוף וחמימות אינסופית.

אז היום בדרך לשבת המלכה ולכבוד שבת וחג פורים

פלפלים ממולאים של אמא עם כל הקונוטציה שלו

עם כמה נגיעות שלי שמעצימות את החוויה ולוקחת אותה למחוזות נוספים

טעיםםםםםםםםםםם

ומה זכרון הילדות שלכם????????

10 פלפלים צבעוניים בשרניים

למלית:
800 גרם בשר עגל טחון טרי עדיף צלעות
1 כוס אורז פראי 3 צבעים
4בצל גדול קצוץ דק
6 שיני שום גדולות קצוצות
2 כפיות ראס אל חנות
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
צרור פטרוזיליה קצוצה
מעט כוסברה קצוצה
עלי נענע קצוצים מ חמישה ענפים

לרוטב:
2 קופ של עגבניות קלופות עדיף איטלקיות
1 רסק עגבניות
2 כפות פלפל צ'ומה
1 כף לימון כבוש
מלח לפי הטעם
מעט סוכר לאיזון חמיצות
מעט פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי גרוס לא חייבים
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה :
במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד שמזהיב מעט.
מוסיפים פנימה את השום ומטגנים עוד כדקה.מוסיפים פנימה את הבשר ומתבלים.
מוסיפים את האורז והפטרוזיליה ומטגנים עוד כדקה שתיים.
בסיר רחב ונמוך יחסית מטגנים את העגבניות המגוררות בשמן זית.מערבבים בקערה את הרסק עגבניות יחד עם מים רותחים עד שנוצרת סמיכות של רוטב ושופכים לסיר.
מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
חותכים לפלפלים את החלק העליון בזהירות בכדי שישאר שלם ומנקים את התוכן שלהם. ממלאים כל פלפל בתערובת הבשר והאורז עד כמעט הסוף, אך
לא דוחסים את התערובת בכדי שישאר מקום לאורז לתפוח.מניחים בצורה יפה את הפלפלים בסיר ומעל כל פלפל מניחים 2 כפות של הרוטב.
מכסים את הפלפלים עם המכסים שלהם ומביאים לרתיחה. מורידים את האש לאש קטנה וממשיכים לבשל ככה עוד שעה עד שעה וחצי או עד שהפלפלים רכים והאורז והבשר מבושלים לגמרי.
במהלך הבישול פותחים את המכסים של הפלפלים ומרטיבים של רוטב בכדי שהאורז לא יצא יבש



0 תגובות